Oldalak

2017. január 28., szombat

Angol érettségi 4#

Sziasztok!

Újabb bejegyzés, újabb angol szóbeli témakörökkel.

13. Clothes, fashion, shopping - Ruhák, divat, vásárlás:
Talán ez a témakör az egyik legtágabb, hiszen rengeteg szót fel lehet használni vele kapcsolatban. Én összegyűjtöttem a legfontosabbakat, tehát a ruhák fajtáit, az anyagokat, amelyekből egy ruha készülhet, valamint a bolt fajtákat, ahol ruhákat / más egyebeket is / lehet vásárolni.
Egy kis plusz: ebben a témakörben rengeteg dologról kérdezhetnek minket szóbelin. Leginkább arra kíváncsiak, éppen milyen ruhát viselsz, általában hogy öltözködsz, hol veszed a ruháidat, illetve manapság melyek azok a ruhák/ anyagok, amelyek divatosak.


14. School - Iskola:
Ismét egy olyan téma, ami a szívünk csücske, nem igaz? Nem elég iskolába járni, még beszélni is kell róla - angolul. Az ide köthető szavak közül az iskolák fajtáit, hozzájuk köthető fogalmakat, tantárgyakat gyűjtöttem össze:
Egy kis plusz: a vizsgáztatók először is megkérdezik, hova jársz iskolába (mi a neve, a címe az intézménynek), azután általános kérdések következnek: milyen tárgyakat tanulsz, mi a kedvenced, miért, kell-e egyenruhát hordanotok, stb. Szóba jöhet még az is, hogy hasonlítsd össze a magyar oktatást, iskolát egy angollal/ amerikaival. 

15. Health, Ilness - Egészség, Betegségek:
Szintén egy fontos témakör, hiszen a mindennapokban gyakran felbukkanhat a betegség - én például szóbeli előtt lázasodtam be, pechemre. Itt arra kíváncsiak, tisztában vagy-e az alap betegségek angol neveivel, tüneteivel, illetve mennyire vagy tájékozott a kezelések típusait tekintve.
Egy kis plusz: a téma kapcsán rákérdezhetnek, mik a leggyakoribb betegségek, mik a tünetek, te mikor voltál utoljára beteg, voltál-e kórházban, ha igen, mivel kezeltek, stb. Ezen kívül beszélhetsz arról, mivel érdemes megőrizni az egészséget, megelőzni a betegségeket (pl. rendszeres sportolás, egészséges étkezés, sok C-vitamin, gyümölcs, zöldség, stb.). 

16. Pets - Háziállatok:
Újfent egy kedves témakör. A házi kedvencekről ki ne szeretne beszélni?
Egy kis plusz: egyértelműen rákérdeznek majd, neked van-e háziállatod, ha igen, milyen, ha nem, milyet szeretnél, hogyan gondozod/ gondoznád, stb. Gyakran felmerül témaként a vadonélő állatok is, így nem árt, ha néhányat fel tudsz sorolni, ami például az állatkertben is él.


Ennyi lett volna a mai bejegyzés, remélem, hasznosnak találtátok. Ha van bármi kérdésetek, bármelyik témával kapcsolatban, írjatok nyugodtan kommentet!
Nemsokára érkezik az utolsó angol érettségi szóbeli bejegyzés is...

xoxo: Gin




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése