Oldalak

2017. január 21., szombat

Angol érettségi #2

Sziasztok!

Meghoztam a következő angol érettségi segédbejegyzést, amelyben újabb 4 témával kapcsolatban gyűjtöttem össze nektek hasznos szavakat. Lássuk, melyek ezek!

5. Free time, hobby - Szabadidő, hobbi:
A legegyszerűbb témakör az összes közül. Itt az égvilágon bármiről lehet beszélni, amit az emberek általában hobbiként csinálni szoktak. Erre hoztam néhány példát:
Egy kis plusz: a szabadidőnél beszélhettek arról, mit csinálhatnak a fiatalok, a diákok iskola után, illetve ez miben tér el attól, amit a felnőttek csinálnak hobbiként (pl. fiatalok: disco, felnőttek: olvasás), beszélhettek arról, mi a leggyakoribb, amit manapság az emberek csinálnak (számítógépezés, szörfözés a neten, szórakozóhelyre járás, stb).

6. Transport, travel - Tömegközlekedés, utazás:
Nyilván mindenki sokat jár tömegközlekedéssel. Nem árt tudni a közlekedési eszközök nevét angolul is, mert sosem lehet tudni, mikor bukkan fel témaként (leggyakrabban a képleírásnál fordul elő, jó, ha ezt megjegyzitek). Íme néhány eszköz neve, illetve a témához kapcsolódó szó:
Egy kis plusz: általában rákérdeznek, te hogyan jársz be az iskolába, ilyenkor mondhatod, hogy autóval, amennyiben úgy van, de ha meg szeretnéd csillogtatni a tudásodat, sorolj fel néhány tömegközlekedési eszközt, amivel szintén el lehet jutni a suliig. 

7. Budapest:
A legfontosabb témák egyike, hiszen ha már magyarok vagyunk, és itt élünk az országban, főként, ha fővárosiak vagyunk, ismernünk kell a nevezetességeket, turistalátványosságokat. 
Egy kis plusz: már az elején érdemes elmondani, hogy Budapesten élsz (amennyiben itt élsz). Megemlítendő, hogy Magyarország fővárosa Budapest, érdekességként mondható olyan információ is, minthogy kettészeli a Duna, Budát és Pestet 1872-ben egyesítették csak, valamint legalább 2 millió ember él itt. Gyakori kérdés, hogy melyek a leghíresebb turista látványosságok, illetve neked melyik a kedvenc helyed Budapesten.

8. Holiday - Nyaralás:
Személy szerint az egyik kedvenc témám, sokat lehet róla beszélni, főként, ha van az embernek tapasztalata. Itt főként az igéket lehet hasznosítani, ezekre hoztam nektek példát is:
Egy kis plusz: az ide kapcsolódó kérdések általában arról szólnak, hol voltál legutóbb nyaralni, melyik volt az eddigi legkedvesebb nyaralásod, valamint hogyan képzeled el az álom utazásodat. Mindenképpen beszélj a helyről, időtartamról, valamint mennyi ideig tartott az utazás, miket csináltál alatta, stb.


Ez lett volna a második bejegyzés, immár 8 tételen vagyunk túl. Még van 12 témakör, amit 3 bejegyzésben fogok publikálni.
Ha bármilyen jellegű kérdésetek van még a témákkal, feladatokkal kapcsolatban, írjatok nyugodtan kommentben! 

xoxo: Gin


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése