Oldalak

2017. január 24., kedd

Angol érettségi #3

Sziasztok!

Meghoztam az új angol szóbeli érettségire felkészítő bejegyzést. Ezúttal is 4 témával kapcsolatban gyűjtöttem ki nektek hasznos szavakat.

9. Celebrations - Ünnepek:
Első körben szeretném kiemelni a legfőbb ünnepeket, amelyeket szerte a világban megtartanak az emberek, valamint néhány kimondottan magyar ünnepet, angolt és amerikait.
Mivel az ünnepek fontos tényezője, tradíciója a különféle ételek elkészítése, nézzünk ezek közül is néhányat: melyik ország mit eszik e jeles alkalmakkor? 
Egy kis plusz: ennél a témánál leginkább arra kíváncsiak, tisztában vagy e a magyar, az angol, illetve amerikai, esetleg más országok ünnepi hagyományaival, továbbá arra is rákérdezhetnek, te hogyan szoktad ünnepelni a karácsonyt, szilvesztert, húsvétot, születésnapot.


10. Hungarian dishes - Magyar ételek:
Ebben a témakörben a tradicionális magyar fogásokról, ételekről kérdeznek bennünket: mik a legfontosabb hungarikumok hazánkban?

11. Sport:
Egy újabb kényelmes témakör. A sportról mindenki tud beszélni, csupán azt a rengeteg fajtát kell megjegyezni, amit gyakran hobbiként is választanak az emberek. Íme néhány ismert sport és hozzájuk kapcsolódó fogalom:
Egy kis plusz: a sport témakör leggyakoribb kérdései, hogy te magad sportolsz e valamit, sportoltál e valamit, mit szeretnél sportolni a jövőben, illetve, hogy az iskoládban milyen sportok űzésére van lehetőség, továbbá egyes fajták előnye és hátránya (saját véleménnyel együtt).

12. Entertainment - Szórakozás:
Szorosan hozzáköthető a "hobbi" témakörhöz is, csak részletesebben kell beszélni egyes dolgokról benne, mint például a zene, az olvasás, vagy éppen a filmezés, amelyek szórakoztató jelleggel hatnak az emberre.


Ez lett volna a mai bejegyzés. Remélem, hasznosnak találtátok! Ha bármi kérdésetek van, vagy több, a témákkal kapcsolatos szót szeretnétek tudni, írjatok nyugodtan kommentet! 

xoxo: Gin




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése