Oldalak

2017. május 15., hétfő

Előadók, akiket nem mindenki ismer... pedig kellene!

Sziasztok!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én személy szerint imádom a zenét - minden mennyiségben. Rengeteg műfajt kedvelek, mindegyiknek megvan a maga szépsége. Az egyik felpörget, a másik megnyugtat, a harmadik megsirat...
Sok-sok funkciója van a zenének, ezért sokan is szeretik "csinálni", azonban csak kevesek tudják tényleg jól - közülük is jó páran nincsenek elismerve. Nem híresek, nem ismertek, ezért a világ nagy része nem tudja, mit veszít azzal, ha nem hallgatja az általuk énekelt dalokat.
A mai cikkemben így összegyűjtöttem nektek 10 olyan előadót/ zenekart, amelyet kevesen ismerhetnek, ellenben megéri őket meghallgatni, mert hamar rájöhetünk, tudnak valamit.

1.) The Fray:
A The Fray egy 2002-ben alakult amerikai rock banda. A rock szó hallatán nem kell kifejezetten a keményebb műfajra gondolni, hiszen ők egy visszafogottabb stílusban játszanak, ami az én tetszésemet például azonnal elnyerte. Az énekesnek, Isaac Slade-nek különleges hangja van, amely kifejezetten illik a rájuk jellemző zenei stílushoz, illetve a dalszövegekhez egyaránt.


Ajánlott számok még: You Found Me, How To Save A Life, Look After You
2.) Rev Theory:
A Rev Theory egy szintén 2002-ben alakult amerikai rock banda, ám az ő stílusuk valóban már egy picivel közelebb áll a műfajhoz. Az énekesnek, Rich Luzzinak egészen különleges, mély tónusú hangja van, és együtt hallani magával a dallammal láthatjuk, hogy remek párosítás.


Ajánlott számok még: Broken Bones, You're The One, Voices

3.) Fozzy:
A Fozzy egy 1999-ben alakultamerikai havy metal banda. Sokak szerint előadásmódjuk, stílusuk hasonlít a Metallicára és a Journey-re, így aki ezen bandákat kedveli, valószínűleg a Fozzy is tetszeni fog neki. Saját számaikon kívül más előadók dalait is átdolgozták az ő stílusuknak megfelelően, mint például az ABBA SOS című, vagy a Black Sabbath Fairies Wear Boots című számát. 


Ajánlott számok még: Judas, Let The Madness Begin, Broken Soul, Died With You.


4.) The Pretty Reckless:
A The Pretty Reckless egy 2009-ben alakult rock banda. Az énekesnőt, Taylor Momsent valószínűleg sokan ismerhetik, de nem mindenki tudhatja a banda nevét. Kellemes stílusú rock együttes - főként, hogy női énekesük van. Nemrég találtam csak rájuk, de sok számukat megkedveltem rövid idő alatt.


Ajánlott számok még: Heaven Knows, Going To Hell, Messed Up World.

5.) Kakkmaddafakka:
A Kakkmaddafakka egy 2004-ben alakult norvég rock banda. Meglehetősen érdekes zenei stílusuk van, hiszen hangzás alapján nem feltétlenül a rock az első szó, amely eszünkbe jut. Mindenesetre egyedi banda, kellemes hangzású számokkal, érdekes névvel. 

 

Ajánlott számok még: Your Girl, Gangsta, Someone New.

6.) Loreena McKennit:
Loreena McKennit egy kanadai énekesnő, dalszerző, akinek legfőbb ismertetőjele a kelta és közel-keleti motívumokkal átszőtt világzenéje. 1985-től napjainkig aktívan zenél, s ez alatt az idő alatt jó néhány lemezt kiadott. Gyönyörű hangja van, melyet nem sokan ismernek, így érdemes meghallgatni őt.


Ajánlott számok még: The Old Ways, The Mummers' Dance, The Mystics Dream.

7.) Alanis Morissette:
Alanis Morissette egy amerikai-kanadai énekes, dalszövegírő és színésznő. 1987-től napjainkig aktívan zenél, műfajilag pedig nem kifejezetten egy stílusra specializálódott: rock, alternatív rock, dance-pop és pop-rock is átszövi a dalait. Érdekesség, hogy magyar felmenői is vannak, így Mercy című számában több-kevesebb sikerrel magyarul is próbált énekelni. 


Ajánlott számok még: Ironic, Guardian, Everything. 

8.) Jason Walker:
Jason Walker egy új-zélandi-ausztráliai country zenész és dalszövegíró. 1988-tól napjainkig zenél, számait gyakran sorozatokban is hallani lehet (például: Vámpírnaplók). Pályafutása során több díjra is jelölték, melyek nagy részét meg is nyerte - amelyen személy szerint nem csodálkozom. Kellemes hangzású, kifejező dalai vannak, melyeket érdemes meghallgatni mindenkinek.


Ajánlott számok még: Down, Everybody Lies, Cry. 

9.) Ron Pope: 
Ron Pope egy amerikai pop-rock  énekes és dalszövegíró. 2005-től napjainkig aktívan zenél, néhány dalát szintén szeretik sorozatok betétdalaként felhasználni (például: Vámpírnaplók). 2007 óta 12 albumot adott ki, több tévés fellépése is volt. Személy szerint imádom a hangját, van benne egyfajta különleges rekedtség, és szinte bármelyik hangszínt tisztán ki tudja énekelni.


Ajánlott számok még: A Drop In The Ocean, One Grain Of Sand, Perfect For Me.

10.) Henderson Dávid:
A végére hagytam egy anyai részről magyar énekest is, Henderson Dávidot, akit néhányan a 2012-es The Voice-ból ismerhettek. Én már akkor, a tehetségkutatóban felfigyeltem rá, nagy kedvencemmé vált és figyelemmel kísértem eddigi pályafutását. Hangja rengeteget fejlődött az elmúlt évek során. Dalszövegeit saját maga írja. 



Ajánlott számok még: Stay, 1000 Years, Felhőtlen. 


Őszintén remélem, hogy tetszett nektek a cikk, és tudtam valami újat/ eddig nem hallottat mutatni. A zenét nincs, aki ne szeretné, így ártani semmiképpen sem árt, ha minél több előadót és zenekart ismerünk meg.
Ti tudtok még kevésbé ismert zenekarokról/ énekesekről? Ha igen, osszátok meg a többiekkel kommentben!

xoxo: Gin


4 megjegyzés:

  1. Ezek közül azért ismerek 1-2-t, és ez nálam nagy teljesítmény, tekintve, hogy igencsak válogatós típus vagyok. xd
    Igyekszem mindegyikbe belehallgatni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, drága! :)

      Köszönöm a hozzászólásodat! Előfordulhat, jó esetben, hogy néhányat ismer közülük az ember, de szerintem nincs olyan, aki mindegyikről hallott volna már - ami nagy kár, hiszen valamennyien fantasztikus előadók/ bandák.
      Remélem, te is megszeretsz néhányat az újak közül!

      xoxo: Gin

      Törlés
  2. Szia!
    Én egyet sem ismertem az általad felsoroltak közül, de egy-kettőt meghallgattam, ugyanis nekem is az ilyesfajta típusú zenék tetszenek. Azt hiszem, mindenképp utána járok majd a többinek is, köszönöm az ajánlást :)
    Nem igazán szoktam azzal foglalkozni, hogy ismert-e egy zene vagy sem, sőt egyáltalán nem beszélek zenéről, de főképp Green Dayt, Artic Monkeyst, Metallicát hallgatok, már ha az ismertebbekre gondolunk. (Igen, róluk tudom, hogy ismertek :D) Hogy mennyire ismeretlen vagy hogy mennyire tartozik az érdeklődési körödbe (vagy a többi olvasóéba), azt nem tudom, de szerintem kissé elhanyagolt magyar zenekar az Elefánt: ezek a zenék tényleg művésziek, olyan, mintha az ember veséjébe látnának, és azok a szavak! (Engem köztudottan lázba hoznak a szavak, ne is kérdezd xd)
    Jó bejegyzés lett!
    Üdv: Kriszti :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, drága! :)

      Örülök, ha segíteni tudtam, én személy szerint mindegyik fent említett előadót kedvelem, mindet másért. Sok olyan zenekar van akikről nem hallani sokat, pedig olyan színvonalon zenélnek, hogy világhírűnek kellene lenniük, de egyszerűen csak így alakult nekik... :)
      A Green Day és a Metallica nekem is nagy kedvenceim, jó a zenei ízlésed! Az Elefántot nem ismerem, de utána fogok nézni, köszi az ajánlást és a hozzászólást is!

      Üdv: Gin

      Törlés