Oldalak

2017. július 23., vasárnap

Ajánló #1 - Danielle Steel

Sziasztok! 

Úgy gondoltam, ideje lenne megírnom a blog legelső ajánlóját, éppen ezért hoztam nektek egy kis bemutatót az egyik kedvenc írónőmről, Danielle Steelről, aki - mondhatni - a romantikus regények koronázatlan királynője. Azt hiszem, joggal érdemli meg, hogy a Ginsinetti legelső ajánlóját róla írjam meg. Hogy miért, az kiderül a bejegyzésből!

Teljes név: Danielle Fernande Dominique Schuelein-Steel
Születési hely, születési idő: New York, 1947. augusztus 14.
Nemzetiség: amerikai
Irodalmi irányzat: dráma, romantika
Alkotói évei: 1937 - napjainkig
Kitüntetései: California Hall of Fame, Francia Köztársaság Becsületrendje. 
Érdekességek - avagy jó tudni: Az írónő öt alkalommal házasodott meg, ám mindegyik férjtől elvált. Összesen hét gyereke, emellett két nevelt gyereke is van, akikre szabadideje minden percét rászánja. 1989-ben bekerült a Rekordok könyvébe, mert könyvei a New York Times bestsellerlistáján folyamatosan 390 hétig szerepeltek, ezzel viszonylag hamar berobbant a köztudatba. Bár sikerkönyvei által jelentős vagyonra tett szert, nem szállt a fejébe a dicsőség, s ezt számos alkalommal bizonyította: több alapítványt is létrehozott, melyek közül a egyik legjelentősebbek talán a Nick Traina Alapítvány (nevét 19 évesen elhunyt fiáról kapta), mely a mentálisan sérült, és a rossz bánásmódban részesült fiatalokat támogatja és a hajléktalanok megsegítésére létrehozott alapítvány. 
Néhány adat: Könyveit 47 országban olvassák, 28 nyelvre fordították le. Eddig 112 regénye jelent meg, ebből 7 db az idei, 2017-es évben. Könyvei közül 23 került megfilmesítésre. Regényein kívül számos gyerekkönyvet, verseskötetet, illetve képeskönyvet adott ki, melyek sikerességét ezidáig senki sem cáfolta meg. 

Saját vélemény:
Bár nagyon valószínű, hogy elfogult vagyok az írónővel kapcsolatban, szívesen hangoztatom, miért imádom annyira a személyét, a remekműveit. Ahogyan a fenti érdekességek olvasásából kiderült, óriási szíve van, ami kevés vagyonos emberre jellemző. 69 évesen sok mindent megélt már: szerelmek, házasságok, válások, gyerekek, tragédiák... Pontosan ezektől a személyes élményektől és tapasztalatoktól merít ihletet regényei írása során, így a végeredmény egy csodálatosan drámai, romantikus, de mégis reális és életszerű történet.
Én személy szerint minden műfajt szeretek, így a romantikát is, Danielle Steel műveit pedig különösen. Aki olvasott már tőle, az tudhatja, hogy a rengeteg általa írt regény mindegyikében található romantikus szál, ám eddig nem olvastam két ugyanolyan megoldással záruló könyvet. Sokoldalú történeteket alkot, melyek végeredménye más és más. Jellemző a rengeteg váratlan fordulat, a csodába illő szerelmek, a halál övezte drámai tragédiák, így olvasás közben ajánlott egy csomag zsebkendő kikészítése, csupán a biztonság kedvéért... 

Top 3 kedvencem regényem Danielle Steeltől:
A szellem, Apu, Ha a háborúnak vége - és igazából még sorolhatnám, hiszen minden regényét imádtam, amit eddig olvastam. Sajnos még nem az összeset...

Őszintén remélem, hogy nektek is kedvetek támad ezek után elolvasni egy, a csodálatos írónő kezei által írt regényt - vagy ha időtök engedi, nézzetek meg egy filmfeldolgozást, bár aki imád olvasni, tudja, hogy a kettő egészen más, és a mérleg mindig a könyv felé billen...

xoxo: Gin












2 megjegyzés:

  1. Én most kezdtem életem első regényét tőle, a Palomino- t! Igazából ezzel a könyvvel régóta szemezgettem már anyu polcán, talán csak a címe miatt! Most visziont kifogytam az olvasnivalókból így elkezdetm!
    Engem már az első oldalon megfogott a bemutatásokkal és bár még nem olvastam belőle 40 oldalt sem, nagyon megtetszett, és erősen kezd a szívemhez nőni! 💙💙💙💙💙
    És ez ösztönzött arra, hogy E/3 ban kezdjem el írni a készülőben lévő blogomat!
    Nagyon remélem, hogy nem csalódok benne, és érzem, hogy miután elolvastam valamennyivel fejlettebb leszek az írás terén!

    VálaszTörlés
  2. Szia, drága! :)

    Nekem is így kezdődött anno... Anyukám könyvespolcán megláttam egy D. S. könyvet, kíváncsiságból elkezdtem olvasni. Rögtön megfogott és az írónő szerelmese lettem. garantálom, hogy nem fogsz csalódni, eddig egyetlen kevésbé élvezhető művet nem olvastam tőle. Mert nincs ilyen! :)

    Köszi a kommentet!
    xoxo: Gin

    VálaszTörlés