Oldalak

2018. január 13., szombat

Hogy tisztítsunk ezüst ékszert?

Sziasztok! 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én évek óta ezüst fülbevalót hordok - még éjszakára sem szoktam kivenni. Gyakorlatilag mióta baba koromban kilyukasztották a fülemet, mindig volt benne valami állandó ékszer, és mivel az a fajta vagyok, aki képtelen megválni a régi, szeretett dolgaitól, megtartottam őket annak ellenére, hogy ezüst létükre elkezdtek koszolódni és befeketedni.
Sokáig törtem a fejemet, mit lehetne velük csinálni, mert kidobni és helyettük újat venni semmiképpen sem szerettem volna. Maradt hát a kérdés: hogyan tisztítsam meg az ezüst fülbevalóimat, hogy újra olyan fényesen ragyogóak legyenek, mint korábban?
Ez ihlette meg a mai bejegyzést, mely remélem, nektek is hasznotokra válik majd!

Két módszert is hoztam nektek, amit otthon bárki elvégezhet, bár ezek közül csak az egyiket próbáltam ki, de a végeredményt látva meg voltam vele elégedve.
  1. Fogkrémmel való tisztítás: Az interneten sok olyan cikket láttam, ahol az ezüst ékszereket egy régi fogkefe és egy fehér fogkrém segítségével tisztítják meg. Az eljárás egyszerű: csak nyomj a tubusból egy keveset a fogkefére, és ugyanúgy, mintha fogat mosnál, tisztítsd meg az ékszert! Bár én ezt a módszert nem próbáltam ki, eddig mindenkitől azt olvastam, hogy hatásos, így jó lesz észben tartani a következő években.
  2. Szódabikarbónával és sóval való tisztítás: No, ez volt az a módszer, amelyik még gyakrabban szembe jött velem a böngészés során, ezért úgy gondoltam, mindenképpen kipróbálom. A folyamatot le is fotóztam nektek, a bejegyzés végén láthattok mindent lépésről-lépésre: szükségünk van egy kis tálkára, egy darab alufóliára, szódabikarbónára, sóra és forró vízre. A tálka alján elhelyezzük az alufólia darabot, rátesszük a tisztítani kívánt ékszert/ékszereket, majd egy-egy púpos kávéskanál sót és szódabikarbónát rakunk rá, ezután felöntjük annyi forróvízzel, hogy megfelelően ellepje. Az anyagok rögtön dolgozni kezdenek, a szódabikarbóna felpezseg, és már látni lehet, hogy az apró koszfoltok elkezdenek úszni a víz felszínén. Nekem 100%-ig bevált, remélem, hogy amennyiben kipróbáljátok, nektekis hasznotokra fog válni!
Íme az ígért képsor: 

Szerintem elég látványos az előtte-utána kép! ;)
További jó böngészést mindenkinek!
xoxo: Gin

1 megjegyzés:

  1. Helló, NIRA SHALOM vagyok, azért vagyok itt, hogy elküldjem ezt a jó hírt az egész világnak arról, hogyan kaptam vissza volt szerelmemet. Megőrültem, amikor a szerelmem elhagyott egy másik lányért a múlt hónapban, de amikor találkozom egy barátommal, aki bemutatja Baba Wale da Wisemant, a nagy hírnököt, elmeséltem a problémámat Baba Wale-nek arról, hogyan hagyott el a volt szerelmem. hogyan kellett elhelyezkednem egy nagyon nagy cégnél. Csak azt mondta nekem, hogy a megfelelő helyre jöttem, ahol minden mellékhatás nélkül teljesítem a szívem vágyait. Elmondta, mit kell tennem, Miután megtörtént, A következő 2 napban a szerelmem felhívott telefonon, és sajnálta, hogy eddig élt velem, és a következő egy hétben is, miután a szerelmem felhívott bocsánatért könyörögjek, interjúra hívtak a kívánt cégembe, ha felügyelőként dolgozhatnék. Annyira boldog és levert vagyok, hogy ezt el kell mondanom az egész világnak, hogyan segít Baba Wale teljesíteni szívem vágyát. Baba Wale mindenféle varázslat és jó varázslat specialistája. Ha bármilyen segítségre van szüksége, forduljon Baba Wale-hez a következő e-mail címen: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Köszönöm később

    VálaszTörlés