Oldalak

2017. október 6., péntek

Recept #1 - Sport szelet

Sziasztok, drágáim!

Ma ismét egy tőlem szokatlanabb bejegyzéssel érkeztem, de remélem, éppen annyira tetszeni fog nektek, mint ahogyan tetszettek az eddigiek.
Sokszor agyaltam már azon, hogy mi van, ha hirtelen vendégek állítanak be hozzád? Vagy ha megkívánsz valami édes finomságot, de nincs kedved boltba menni? Esetleg ha a tanuláshoz nassolnál valamit, mert jövőhéten témazáró/ zh vár a suliban? A válasz már számomra is egyértelmű: süssünk valamit, ami hamar fogyasztható, és még az elkészítési ideje sem tart órákig!
Így hoztam nektek egy sport szelet sütemény receptet, amely házilag még finomabb, mintha boltban vennéd: 

Sport szelet:

Hozzávalók: 
  • 50 dkg darált keksz,
  • 4 ek kakaópor,
  • 25 dkg margarin,
  • 20 dkg cukor,
  • 2 dl tej,
  • 1/2 dl rum,
  • 2 ek olaj,
  • 20 dkg étcsokoládé,
  • (ízlés szerint: vaníliás cukor).
Elkészítés:
A margarint, a cukrot és a tejet összeolvasztjuk. A tűzről levéve a rumot is hozzáadjuk, és a kakaóporral elkevert kekszre öntjük, majd jól eldolgozzuk. Nyomkodjuk szögletes formákba (vagy amilyen végeredményt szeretnénk látni)! A csokit közben vízgőz felett olvasszuk össze az olajjal, majd a masszát csorgassuk rá a kekszes alapra. Ha kész, egy órára hűtőbe tesszük, hogy a cukor és a margarin jól megdermedjen. 

Elkészítési ideje: Maximum 30 perc (+ hűtés).
Költsége: Kb. 2500 Ft. 
Fontos: A kész süteményt célszerű hosszúkás szeletekre vágni, mint a boltban kapható csokikat. A szeletelést meleg késsel végezzük el, hogy a sütemény külsejét ne roncsoljuk szét!


Ugye, nem is olyan bonyolult? Én személy szerint imádok sütni, és amikor először találkoztam ezzel a recepttel, rögtön beleszerettem! Tényleg nem költséges, hamar elkészíthető és isteni finom! 
Ti kipróbáltátok már? 
Melyik sütemény a kedvencetek, amelyet Ti is el tudtok készíteni?
Írjátok meg hozzászólásban, hogy ötletet adhassatok másoknak is! 

További szép napot és kellemes hétvégét!
xoxo: Gin


















4 megjegyzés:

  1. NYAMMIIIIIIIII. Köszi, hogy megosztottad velünk a receptet! :D <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen, drága! :)
      Én is oda meg vissza vagyok érte!

      Törlés
  2. Biztos vagyok benne, hogy elkészítem.
    Régebben anyukám mindig csinált. De most kedvet adtál rá, és a hétvége folyamán el is készítem szerintem. Köszönöm az ötletet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy eszedbe juttatta a régi emlékeket! :) Így biztosan még jobb szájízzel fogod megkóstolni, ha kész lesz!

      Törlés